La Seu NATURALment

RUTA DELS ARBRES SINGULARS

Amb l’objectiu de valoritzar i conservar l’herència natural que hem rebut dels nostres predecessors, la Seu d’Urgell ha volgut posar en valor els arbres més emblemàtics de la ciutat els quals formen part del patrimoni natural. En total s’han escollit els 12 arbres més representatius ja sigui per les seves dimensions, simbolisme o raresa, independentment de la seva titularitat pública o privada. D’aquests arbres s’ha volgut recollir no només les seves característiques físiques sinó també els aspectes històrics i el seu interès natural.

Amb aquesta ruta els podrem conèixer i posar-los en valor.

LA SEU, NATURALment

La Seu, és una ciutat envoltada de NATURA. Hi trobem un mosaic d’ambients forestals, agrícoles i fluvials que fan que la Seu, NATURALMENT, esdevingui una ciutat amb una elevada biodiversitat. Tot i que tenim natura a tocar de la ciutat, és important destacar que aquesta natura també entra dins de la ciutat tot i que sovint passa desapercebuda. En aquest plànol us volem mostrar la natura més urbana, la que podem observar tot passejant pels carrers de la ciutat.

PER UNS ESPAIS VERDS MÉS SOSTENIBLES

La  importància dels espais verds.

Els espais verds, a més de ser espais de lleure, tenen una influència positiva sobre el benestar de les persones, d’aquí la seva importància. La Seu disposa d’una dotació mitjana de verd urbà per habitant molt superior a la d’altres ciutats similars de Catalunya, concretament 22 Ha d’espais verds on passejar i gaudir de la ciutat, i 5.500 arbres de 80 espècies diferents.

PARCS NATURALS

- Parc Natural del
Cadí-Moixeró
- Parc Natural de
l’Alt Pirineu

XARXA DE SENDERS

- 30 itineraris
- 8 itineraris de llarg
recorregut
- 4 itineraris verticals

LA SEU NATURALment

La biodiversitat és una de les principals eines per assolir una gestió sostenible del verd urbà.

VILES FLORIDES

La Seu d'Urgell forma part d'una xarxa de poblacions que promouen la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya

ECOTURISME

L'Alt Urgell, una finestra oberta a la riquesa natural, en els seus espais protegits i en la seva oferta ecoturística

Facebook

Our Facebook Page

Instagram