FIRA DE SANT ERMENGOL

La Fira de formatges artesans del Pirineu és un dels eixos vertebradors de la Fira de Sant Ermengol i una de les seves activitats més singulars. Espai de concentració on trobar el bo i millor de les produccions formatgeres de la serralada, és també un àmbit d’aprenentatge i d’intercanvi de coneixements.

Se celebra el 3er cap de setmana d´octubre.
MÉS INFORMACIÓ

CALDERADA DE SANT ANTONI

Al passeig Joan Brudieu s’hi congreguen nombrosos urgellencs que recullen l’escudella elaborada per part de la cofraria de Sant Antoni. La jornada inclou una solemne missa amb el repartiment del ‘panet’ de Sant Antoni, la benedicció dels animals i els Tres Tombs a càrrec dels ‘banderers’.

Se celebra el 17 de Gener.

RUTES GASTRONOMIQUES

RUTES FORMATGERIES

Us proposem diferents rutes per la nostra comarca, a través de les quals descobrireu com s’elaboren els diferents productes artesans, els podreu tastar als mateixos obradors i en podreu gaudir als restaurants recomanats.

El producte estrella són els formatges, dels que en disposem d’una gran varietat: de vaca, d’ovella i de cabra, tradicionals o nous, tots ells mereixedors de menció.

Esperem que gaudiu de l’experiència gastronòmica de
“Els Fogons de l’Alt Urgell”.

Volem destacar també la resta d’artesans que podreu visitar: elaboradors d’embotits, d’herbes aromàtiques, de conserves, de bolets… i per als més gormands, les melmelades, les coques i els nargonins.

A més a més podreu visitar diferents museus pertanyents a la ruta dels antics oficis, esglésies romàniques, endinsar-vos al Parc Natural del Cadí-Moixeró, i moltes més propostes que anireu descobrint.

En quant als restaurants, dos són els criteris que permeten a un establiment estar dins de la Campanya Gastronòmica “Els Fogons de l’Alt Urgell”; d’una banda la utilització de productes gastronòmics autòctons i en especial dels formatges artesans, i de l’altra, el merescut respecte que es desprèn de la feina ben feta.

RUTES GASTRONÒMIQUES “MENJA’T L’ALT URGELL”

Les rutes gastronòmiques Menja’t l’Alt Urgell són una aposta decidida pels productes de proximitat, l’excel·lència alimentària i la sostenibilitat de l’entorn. Pels camins de la gastronomia descobrireu tots els encants de l’Alt Urgell: el seu patrimoni cultural i natural, les seves tradicions i la seva gent, que us acolliran amb molt de gust.

En definitiva, la natura posada a taula. Que vagi de gust!

 

Facebook

Our Facebook Page

Instagram