Esdeveniments esportius

CIRCUIT FER

CURSES DE MUNTANYA
El Circuit Fer de curses per muntanya neix l’any 2009 de la unió de quatres curses de muntanya que es van celebrar a la zona de l’Alt Urgell, aquestes van ser la de Noves de Segre, Organyà, Ossera i Aristot. D’acord amb el creixement global del Trail Running, el circuit a anat creixent i incorporant noves curses que són les d’Estana, Sorribes-Arp, Bescaran, Masies de Nargó, Cadí Trail.

Totes les proves del circuit estan impulsades per organitzacions locals que han contribuït clarament al desenvolupament del Trail Running al territori i alhora han ajudat a dinamitzar i diversificar les activitats en aquests municipis. Juntament amb les organitzacions, els participants i el millor ambient són l’ànima del circuit, entre ells hi podem trobar des de l’elit als més populars, destacant els caminadors que hi juguen un paper important.

CAMPIONATS DE PIRAGÜISME

PARC OLÍMPIC DEL SEGRE
El complexe es construí per als JJOO de Barcelona a 1992, per la pràctica de piragüisme en aigües braves. Des de llavors fins a l’època actual, el Parc Olímpic del Segre acull campionats de referència com són les copes d’Europa, d´Espanya, copa Pirineus, copa del Món, campionat del Món…

 

 

 

ESCANYABOCS

És una prova multiesportiva que té lloc al mes de maig a la ciutat. Es va iniciar al 2008

com a reflex de la voluntat de potenciar la ciutat i la seva comarca com a referent d’aquestes manifestacions esportives i de lleure, segueix viu i amb més força que mai, creixent en participació i en proves.

L’Escanyabocs ha anat creixent en les primeres edicions de forma continuada i sostinguda la presència de participants i, molt especialment, la d’atletes que participaven en diferents proves. En les darreres edicions la participació és del voltant del miler de participants.

El promotor de l’activitat, a través de la societat municipal Parc del Segre, sa. Actua com a aglutinador i abanderat del projecte i coordina la seva organització.

Els responsables últims de l’organització tècnica de les diferents proves. Coneixedors de les modalitats esportives que es proposen i del territori, són els actors idonis per a oferir la màxima qualitat en el disseny dels circuits i en l’atenció als participants. Cada club assumeix de forma exclusiva tots els condicionants tècnics de les seves proves. En total, més de 150 persones vinculades als clubs aportaran la seva experiència i il·lusió per tal d’assegurar que l’organització sigui, un any més, tot un èxit.

Unió Excursionista Urgellenca: Organitza la cursa de trail running en la modalitat circular i amb sortida i arribada a la Seu d’Urgell.

Gall Negre Esdeveniments: Entitat juvenil de la Seu d’Urgell que organitza manifestacions culturals i esportives a la comarca, com la reeixida Cursa Sant Silvestre de la Seu d’Urgell. Organitza la pedalada.

Club Esquí de Fons Urgellet – Cerdanya: Organitza la caminada de marxa nòrdica.

Club Xinoxano Orientació: Organitza la prova de la Cursa d’Orientació, en les tres modalitats.

ACE Bombers Seu: Organitza el Raid, una prova d’iniciació als raids d’aventura.

Grifone: Empresa referent en la fabricació d’equipament tèxtil especialitzat i de primera qualitat, és quelcom més que el patrocinador de l’Escanyabocs. Grifone, fortament arrelada a la Seu, als seus orígens, s’implica en aquest projecte per tal de donar-li aquesta dimensió global, la projecció i la difusió que l’esdeveniment necessita per a seguir creixent. Els participants que ho desitgin podran adquirir la samarreta exclusiva i oficial de l’Escanyabocs per només 5€.

CIRCUIT PIRINENC DE MARXES D’EQUÍ NÒRDIC

MARXES D’ESQUÍ NÒRDIC
L’oportunitat de retrobar-vos amb marxes de caràcter popular i de gaudir de l’ambient i l’entorn de les estacions d’esquí nòrdic.

I si vens amb família millor, tenim una categoria especial per a famílies

 

Facebook

Instagram

  • #Repost @firastermengol (@get_repost)
・・・
Davant el moment excepcional que viu el país a conseqüència de la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem en relació al judici de l’1 d’Octubre, així com la vaga general convocada per part dels sindicats Intersinsdical-CSC i AIC per aquest motiu, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, d’acord amb els formatgers i altres professionals, ha decidit no obrir la Fira de Sant Ermengol aquest divendres a la tarda, tal i com estava programat prèviament. ⁣
⁣
Conseqüentment queden també anul·lades totes les activitats paral·leles de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu programades per divendres a la tarda a l’Aula de Tast (jornada tècnica, taula rodona i lliurament del premi Amic del Formatge) i a l’Espai Territori i Tu de la Diputació de Lleida. Les persones que hagin adquirit els tiquets del tast de formatges de divendres, l’organització de la fira es posarà en contacte amb elles per retornar-los els diners. Tampoc obrirà portes la Fira d’Entitats, Associacions i Comerç. ⁣
⁣
Val a dir però que la Fira de Sant Ermengol sí que obrirà en tota la seva globalitat dissabte 19, a les deu del matí, i fins a les deu de la nit, així com diumenge 20 d’octubre, de deu del matí a nou de la nit. Cal remarcar, però, que queda anul·lada la inauguració oficial, que en aquesta edició d’enguany havia d’anar a càrrec pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. ⁣
⁣
𝐏𝐫𝐞𝐦𝐢 𝐀𝐦𝐢𝐜 𝐝𝐞𝐥 𝐅𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐠𝐞 ⁣
⁣
El lliurament del Premi Amic del Formatge passarà a celebrar-se just a l’inici del lliurament de premis del 25è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu, al recinte firal de formatges, acte que tindrà lloc dissabte 19 d’octubre a dos quarts de dues del migdia. ⁣
⁣
Aquest premi, que atorga cada any l’Ajuntament de la Seu d’Urgell a una persona que en la seva actuació professional contribueix a la cultura del formatge i, especialment, a la difusió dels formatges artesans del Pirineu, enguany ha recaigut a Salvador Maura, mestre formatger i vinculat al món del formatge des del 1991, i actualment al capdavant de la seva formatgeria Mas d’Eroles. Maura va ser un dels impulsors de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, motiu
  • Un dels molts meravellosos paisatges de l'Alt Urgell.  #santjoandelerm  #alturgell #caminapirineus #senderisme

On som?

© Turisme de la Seu SA
C/ Major, 8 - 25700
La Seu d’Urgell
Tel: 973 351 511
info@turismeseu.com

 

Horaris

De dilluns a dissabte:
De 10h a 14h i de 16h a 19h.

Diumenge:
De 10h a 13h.
Des de l'1 de maig fins l'1 de novembre.

+ info

Mapes
Enllaços d'interés
Altres oficines