[responsivevoice_button voice=”Polish Female”]

El mapa indica la ubicació dels vuit elements instal·lats els darrers anys amb què s’homenatja i es reivindica les tradicions locals. A més dels murals i les fotos històriques, també s’hi dona a conèixer els principals edificis i serveis de la vila.

Castellciutat disposa des d’aquest començament d’any d’un plafó informatiu per donar a conèixer als visitants els elements d’art urbà que ha incorporat aquests darrers anys, que se suma al patrimoni històric i cultural local i els serveis que s’hi pot trobar. El punt fix d’informació s’ha instal·lat a l’entrada est del poble, al Camí de la Seu, just a sota d’un dels dos murals que aquest estiu passat hi ha pintat l’artista urgellenc Oriol Garreta, ‘B:K’.

El nou plafó l’ha col·locat l’Ajuntament de la Seu, en col·laboració amb el col·lectiu de veïns i amb Turisme Seu. Es presenta amb el lema ‘Castellciutat. Art Urbà’ i proposa “descobrir l’essència de les tradicions de Castellciutat recorrent els seus carrers”. Consta d’un mapa detallat que, a més a més, permet localitzar els carrers de la vila pel seu nom.

La ruta proposada inclou 8 punts d’interès i comença al mateix Camí de la Seu, en un dels millors miradors del municipi, amb el mural del càntir -anomenat ‘L’essència dels pobles’– amb què aquest any passat s’ha homenatjat les tradicions locals. Just al costat, al mateix indret, hi ha una de les fotografies antigues instal·lades per la Comissió de Festes, que en aquest cas mostra una celebració del ball de la Marsellana i l’Esquerrana a començament del segle XX. El recorregut continua amb la plaça de l’Arbre, centre neuràlgic del poble i de les seves celebracions, on s’hi pot veure dues altres fotografies històriques de festes majors, totes dues instal·lades a la façana de l’edifici de Cal Duat: ‘Gent del poble davant de Cal Duat’ i ‘Ball de l’Esquerrana’.

A pocs metres, al carrer de Marc Comes, es proposa contemplar precisament el mural dedicat a l’Esquerrana, una creació de grans dimensions que va dur a terme l’any 2020 el conegut artista urbà Roc Blackblock. El setè punt de la ruta és al carrer del Doctor Robert (a tocar dels antics estudis de RàdioSeu), on hi ha el mural que aquesta tardor passada hi ha creat Oriol Garreta, en aquest cas dedicat a les Caramelles. Es tracta de la recreació d’una fotografia de mitjan segle XX on hi apareixen quatre caramellaires vestits per a l’ocasió. Finalment, la ruta es completa amb la quarta fotografia històrica: ‘Pujada als estudis vells’, situada al final del carrer Doctor Robert i a pocs metres de la placeta de l’Ajuntament, on en aquella època hi havia el consistori i l’escola del poble.

El mapa també permet localitzar els principals llocs d’interès de Castellciutat, com ara el Local Social, la Font de Sant Feliu, la Torre de Solsona, el Castell de Ciutat, la Ciutadella, l’església de Sant Feliu, el bar del poble, el Consultori Mèdic, la botiga de queviures i els tres hotels que hi ha a la vila: El Castell de Ciutat, Hotel La Seu i Hostal La Glorieta. A més a més, el plafó disposa d’un codi QR que permet accedir a tota la informació des del telèfon mòbil.

ACCEDEIX AL PLÀNOL DES D’AQUÍ